Puisi: Dino

0
476
Puisi Pesantren Rakyat

Sak iki dino Jumat
Sesok dinone Sabtu
Urip kudu sholat
Ojo mung mbantingi kertu

Sak iki dino Sabtu
Sesok dinone Minggu
Duwe bojo kemayu
Nggarahi tegal sawah warisan payu

Sak iki dino Minggu
Sesok dinone Senin
Duwe anak seneng reridu
Ndase wong tuwo koyok di ganden

Sak iki dino Senin
Sesok dinone Seloso
Gayane sogeh tenan
Tibake utang ning tonggo

Baca juga: Puisi: Malam Di Gubuk

Sak iki dino Seloso
Sesok dinone Rebo
Ojo gampang nelongso
Mundak kowe koyok kebo

Sak iki dino Rebo
Sesok dinone Kemis
Nyedeko marang sing kuwoso
Sak durunge udan tangis

Sak iki dino Kemis
Sesuke dino Jumat
Marang gusti kudu sering ngemis
Mumpung durung kiamat

Ditulis oleh Kyai Sableng, KH. Abdullah SAM, S.Psi. Pengasuh Pesantren Rakyat Al-Amin. 6 Februari 2020

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.